1. Forside
  2. /
  3. Sort tilbygning til parcelhus

Sort trætilbygning til klassisk parcelhus

Tilbygning til rødstensvilla i Lyngby

I Lyngby et stenkast fra dyrehaven ligger dette parcelhus med en ny tilbygning i sort træbeklædning.

By: Lyngby

Projekttype: Tilbygning

Størrelse: 70 m2

Byggepris: – 1.800.000

Projektgrundlag

Eksisterende Parcelhus beliggende tæt på Dyrehaven i Lyndby var opført i 1960 erne. Kunden er en familie på 4 med mindre børn. Eksisterende hus er opført i 1 plan med delvis kælder i den ene ende af huset. Eksisterende hus var placeret nogenlunde mid på grunden, således at der var en stor forhave som kunden ikke brugte så meget.

Hvad ønskede kunden sig?

Familien ønskede mere plads til både fælles aktiviteter og egen fordybelse. De forskellige muligheder blev drøftet i forhold til indretning, og udtryk. Hurtigt blev der enighed om at udnytte den store forhave til en udvidelse af boligen, da familien ikke brugte forhaven så meget som baghaven. Vi designede derfor en ny tilbygning indeholdende børne og gæste afdeling samt stor alrum hvor leg og kreativitet kan udfolde sig. Den nye tilbygning er placeret i modsatte ende af den eksisterende værelsesafdeling som nu udelukkende er forbeholdt voksenafdeling samt kontor. Det var vigtigt for kunden at børne fik så gode forhold som muligt. Derfor er de 2 store børneværelser udført med ekstre store vinduer så en masse lys kommer ind i rummene. Disse er dog placeret mod øst således værelserne er kølige at sove i, også om sommeren. Mod vest er det store lyse alrum med ekstra lofthøjde og direkte adgang ud til haven helt unikt og indbyder til ophold både sommer og vinter.

Før billeder af projektet

Vores rådgivning

Vores rådgivning starter altid med en klarlæggelse af kunden behov i forhold til indretning og udnyttelse af pladsen, samt en drøftelse af kunden ønsker til stil og design. Derfra drøfter vi alle de mulige løsninger og snakker fordele og ulemper ved alle mulighederne. Formålet er altid at hjælpe kunden til at finde den idretning og det design hvor de ser flest fordele, og færrest ulemper for dem. I dette tilfælde var fokus på at få udnyttet pladsen mest optimalt, samt at få en tilbygning som spillede både sammen med, og op i mod den eksisterende villa. Dette er løst ved at holde properationerne på den eksisterende bygning, hvad angår bredde, taghældning størrelse på vinduer mv. Men samtidig at tilføge et nyt element som i dette tilfælde er den sorte træbeklædning. Træbeklædningen er udført i Superwood hvilket giver træet en meget længere levetid og minimalt behov for vedligeholdelse. Derudover et den lette beklædning og trækonstruktion en mere prisvenlig løsning end en muret og tung ydervæg.

Beskrivelse af projektet

Tilbygningen indeholder 2 store børneværelser vendt mod øst, således at direkte sollys om aftenen undgås og børne kan sove godt og køligt, også om sommeren. Mod syd og vejen er et lækkert enkelt badeværelse placeret. Mod vest og med direkte adgang til haven og terrassen ligger det store og lyse multirum hvor kreavitivitet og leg kan udfolde sig. Herfra er adgang til den eksisterende spisestue via de brede Newyorker glasdøre som trækker massere af lys ind i den eksisterende bolig og samtidig giver mulighed for at åbne op og bruge multirummet sammen med spisestuen. Fx. til den store familiefest eller børnefødselsdag. Sidste rum i tilbygning er et ekstra gæsteværelse når der bliver behov for at have overnattende gæster.

Tilbygninger er udført med saksespær som er en nem og økonomisk fordelagtig måde at tilføje ekstra rumhøjde på, hvilket giver rummene en helt anden dimmendion og luftig fornemmelse når man træder ind i dem. 

Vores rådgivning har bestået i at hjælpe helt fra start hvor design og indretning skulle besluttes, ind. Derfefter udarbejdede vi byggetegninger og sørgede for at projektet blev godkendet af kummunen og en byggetilladelse kom i hus. Prokjektet blev udbudt til 3 håndværkere som ud fra det detaljerede projektmateriale nemt kunne give en skarp pris på projektet uden forbehold og tvivlsspørgsmål. Dette har også resulteret i et minimalt omfang af ekstraarbejder i udførelsen. Da den vindende entreprenør var fundet udarbejde vi kontrakten sammen med håndværker og kunden. Under selv udførelsen varetog vi tilsyn af byggeriet og afsluttende forestod vi færdigmeldingen hos kommunen og fik ibrugtagningstilladelsen i hus. samlet rådgivningshonorar: 65.000 kr. inkl. moms

Rådgivning til faste priser

Siden 2014 har vi arbejdet for, at arkitektens pris skal være enkle og overskueligt. Vores værdier handler om at skabe indsigt og forståelse for processen, tilvejebragt i god formidling med udgangspunkt i en altid åben dialog.

Et byggeprojekt indeholder ofte mange beslutninger og detaljer, hvorfor arkitektens rådgivning skal være nemt at overskue og økonomisk gennemsigtigt. Vi har altid arbejdet med faste priser, alt efter projekttype, så der ikke opstår overraskelser undervejs. Det er er den rådgivning i kan forvente jer fra os, her hos Parcelhuset.

Din byggeproces opdelt i 7 simple trin

Få svar på jeres spørgsmål, hjælp til at se muligheder og kom sikkert i mål med jeres ideer.

Træf de rigtige valg fra starten og bliv helt afklaret i hvordan jeres drømmehus skal indrettes og se ud.

Få en byggetilladelse fra kommunen og en myndighedsgodkendelse til opførelse.

Vi hjælper jer til at give håndværkerne overblik over opgaven, så I får den skarpest pris på projektet.

Vi hjælper jer med at gennemskue håndværkerens tilbud og sikre at i får valgt den rigtige til opgaven.

Vi sikre at kvaliteten af jeres projekt bliver som forventet og at i får det arbejde som i har betalt for.

Få sikret jer en ibrugtagningstilladelse, så i kan gå igang med at nyde projektet når det står færdigt.

Hvordan kommer du godt igang?

Få et godt overblik med Parcelhuset.dk og kom trygt igang med din byggeproces.

Vi går i dybden med drøftelser om byggeøkonomi, hvor vi sammen ser på omkostningerne ved projektet. Dette sikrer klarhed og forudsigelighed i forhold til budgettet.

Parcelhuset.dk er jeres sikkerhed for for en god proces og et godt resultat. Vi holder jer “i hånden” og sikre at I kommer rigtig fra start og godt i mål med jeres tilbygning, ombygning eller førstesals-projekt.

Gratis byggeguide tilsendt på email

Få en gratis byggeguide

Udfyld venligst vores formular og få tilsendt en gratis byggeguide, der er skabt med omhu og ekspertise for at hjælpe dig med at navigere gennem alle faser af din byggeproces.

Ved udfyldelse accepterer du, at vi gerne må kontakte dig angående din byggeproces.
Uforpligtende samtale

Gratis rådgivning

Vi vil gerne tilbyde at ringe dig om og give dig en gratis og uforpligtende rådgivning omkring dit byggeprojekt.