1. Forside
  2. /
  3. Blog
  4. /
  5. Guide til isoleringskrav ved...

Guide til isoleringskrav ved renovering eller ombygning af din bolig

Lennart Jakobsen

Lennart Jakobsen

Arkitekt og bygningskonstruktør

Når du renoverer eller ombygger dit hjem, er det vigtigt at være opmærksom på de gældende isoleringskrav. Disse krav er fastlagt for at sikre energieffektivitet og bæredygtighed i bygninger. Isoleringskravene kan variere afhængigt af bygningens type, beliggenhed, og hvilke dele af hjemmet der renoveres. I denne guide vil vi dække de vigtigste aspekter og isoleringskrav, du skal være opmærksom på, når du planlægger din renovering.

Generelle Isoleringskrav

Bygningsreglementet (BR): I Danmark, er det Bygningsreglementet (BR), der fastsætter de generelle krav til isolering i nye og eksisterende bygninger. BR opdateres jævnligt for at afspejle nye energistandarder og teknologier. Derfor er reglerne du har læst for 2-3 år siden, ikke altid gældende. Derfor anbefaler vi at læse op på reglementet, hver gang du skal renovere.

Energiforbedringer: Når du renoverer, er det ofte et krav, at energieffektiviteten i bygningen forbedres. Dette kan indebære efterisolering af loft, vægge, gulv, eller udskiftning af vinduer til mere energieffektive modeller. I takt med at samfundet bliver mere energi og klimaorienteret, bliver der øgede krav til optimering af hjem.

Specifikke isoleringskrav ved renovering

Loft og tag

Loftisolering skal ofte være minimum 300 mm, afhængigt af isoleringens type og effektivitet. Ved efterisolering af eksisterende bygninger kan der være særlige krav og anbefalinger.

Vægge

For ydervægge kan der være krav om en bestemt U-værdi (varmegennemgangskoefficient), som ikke må overskrides. U-værdien angiver, hvor godt en bygningsdel isolerer. Derfor er det vigtigt at opdatere sig på de gældende krav for U-værdien eller få projektet udført af en professionel arkitekt eller håndværker, der kan udføre opgaven.

Gulv og fundament

Gulvisolering skal sikre, at varmetab til undergrunden minimeres. Der kan være specifikke krav til tykkelsen og typen af isolering, afhængigt af gulvets konstruktion og fundamentet.

Vinduer og døre

Udskiftning af vinduer og døre til mere energieffektive modeller kan være en del af renoveringskravene. Der kan være krav til vinduernes og dørenes U-værdi.

Vigtige overvejelser ved ombygnings- og renoveringsprojekter

Energimærkning: I forbindelse med større renoveringer kan det være nødvendigt at få foretaget en ny energimærkning af bygningen. Dette kan give et overblik over, hvor energieffektiv bygningen er, og hvilke forbedringer der kan gøre en forskel.

Tilskud og incitament: Der kan være økonomiske incitamenter eller tilskud til rådighed for energiforbedringer i forbindelse med renovering. Det er værd at undersøge lokale tilbud. Får du projektet udført af en erfaren arkitekt, så som Parcelhuset, er vi opdateret på hvilke tilskud der er at få og kan hjælpe med ansøgningen til disse.

Professionel rådgivning: Overvej at konsultere en energirådgiver eller en arkitekt, der er specialiseret i bæredygtig renovering, for at sikre, at dit projekt lever op til de gældende krav og standarder. Som en sådanne ekspert, kan vi kun anbefale at få rådgivning. Vi kan lede dig frem til løsninger, der kan spare dig rigtig mange penge til energiudgifter, ud i fremtiden.

Desuden har vi indgående viden til byggematerialer og energioptimering, så vi vil kunne finde det helt rigtige materiale og optimere efter budget, så du får det bedst mulige resultat. Ved at have en arkitekt ved din side, sikrer du dig at kvaliteten fra tegningerne opretholdes og vælger du tilsyn og mangelgennemgang som en del af dine services, sikrer vi at kvaliteten på dit projekt bliver som forventet og overholder alle regler og anvisninger, samt at der ikke er foretaget overspringshandlinger i byggeprocessen. Du kan læse mere om processen her.

At opfylde isoleringskravene ved renovering er ikke kun et juridisk krav men også en investering i fremtiden. Det forbedrer ikke kun din boligs energieffektivitet og komfort men bidrager også til at reducere energiforbrug og CO2-udledning. Ved at planlægge dit renoveringsprojekt med omtanke for isoleringskravene sikrer du, at dit hjem bliver mere bæredygtigt og fremtidssikret.

Rådgivning til faste priser

Siden 2014 har vi arbejdet for, at arkitektens pris skal være enkle og overskueligt. Vores værdier handler om at skabe indsigt og forståelse for processen, tilvejebragt i god formidling med udgangspunkt i en altid åben dialog.

Et byggeprojekt indeholder ofte mange beslutninger og detaljer, hvorfor arkitektens rådgivning skal være nemt at overskue og økonomisk gennemsigtigt. Vi har altid arbejdet med faste priser, alt efter projekttype, så der ikke opstår overraskelser undervejs. Det er er den rådgivning i kan forvente jer fra os, her hos Parcelhuset.

Din byggeproces opdelt i 7 simple trin

Få svar på jeres spørgsmål, hjælp til at se muligheder og kom sikkert i mål med jeres ideer.

Træf de rigtige valg fra starten og bliv helt afklaret i hvordan jeres drømmehus skal indrettes og se ud.

Få en byggetilladelse fra kommunen og en myndighedsgodkendelse til opførelse.

Vi hjælper jer til at give håndværkerne overblik over opgaven, så I får den skarpest pris på projektet.

Vi hjælper jer med at gennemskue håndværkerens tilbud og sikre at i får valgt den rigtige til opgaven.

Vi sikre at kvaliteten af jeres projekt bliver som forventet og at i får det arbejde som i har betalt for.

Få sikret jer en ibrugtagningstilladelse, så i kan gå igang med at nyde projektet når det står færdigt.

Hvordan kommer du godt igang?

Få et godt overblik med Parcelhuset.dk og kom trygt igang med din byggeproces.

Vi går i dybden med drøftelser om byggeøkonomi, hvor vi sammen ser på omkostningerne ved projektet. Dette sikrer klarhed og forudsigelighed i forhold til budgettet.

Parcelhuset.dk er jeres sikkerhed for for en god proces og et godt resultat. Vi holder jer “i hånden” og sikre at I kommer rigtig fra start og godt i mål med jeres tilbygning, ombygning eller førstesals-projekt.

Gratis byggeguide tilsendt på email

Få en gratis byggeguide

Udfyld venligst vores formular og få tilsendt en gratis byggeguide, der er skabt med omhu og ekspertise for at hjælpe dig med at navigere gennem alle faser af din byggeproces.

Ved udfyldelse accepterer du, at vi gerne må kontakte dig angående din byggeproces.
Uforpligtende samtale

Gratis rådgivning

Vi vil gerne tilbyde at ringe dig om og give dig en gratis og uforpligtende rådgivning omkring dit byggeprojekt.