1. Forside
  2. /
  3. Strandvilla med lækket tagterrasse...

Strandvilla med lækker tagterrasse

Til- og ombygning af parcelhus med unik beliggenhed ned til Storebælt

I Korsør med direkte udsigt over storebælt ligger denne villa som er komplet istandsat.

By: Korsør

Projekttype: Ny førstesal, Ombygning, Udnyt førstesalen

Størrelse: 131 m2

Omkostning til arkitekt: 45.000 kr.

3D illustrering af ombygning af 1. sal på Strandvilla i Korsør med kokken ø og stor åben spisestue

Projektgrundlag

Projektet i Korsør er et sammenkædet parcelhus, hvor den fritliggende gavl der vender direkte mod Storebælt med frit udsyn til havet og Storebæltsbroen, var forsynet med en udestue i glas samt en tagterrasse. 

Boligen har tidligere været godkendt med en lejlighed på 1. salen men er i dag registreret som enfamiliehus. Ejendommen ligger for enden af en blind vej og da huset er i 1,5 plan, samtidig med at foranliggende grund ligger lavere, er der i sandhed tale om en helt unik og fredfyldt beliggenhed med fantastisk udsigt.

Kunden er et aktivt middel aldrende ægtepar, hvor de fleste unger er fløjet fra reden, som ønskede sig et liv tættere på vandet med den luksus og mentale sundhed som det bringer.

Hvad ønskede kunden sig?

Det er ikke den store overraskelse af der hurtigt opstod enighed om at udsigten var et helt centralt fokuspunkt i forbindelse med ombygningen. Første udkast blev til at vende op og ned på konventionel indretning, ved at placere det store køkken/alrum på 1. salen hvor der tilbringes mest tid og hvor man dermed har den største udnyttelse af udsigten. I stueplan blev så værelser og soveværelse med walk-in placeret, sammen med en rummelig entré og badeværelse.

Den eksisterende udestue og tagterrasse fungerede ikke efter hensigten, da begge dele var for smalle til egentligt ophold, så her skulle der tænkes i alternativer. De eksisterende udhuse stod ikke til at redde, hvorfor disse skulle nedrives.
Der er tale om en større totalrenovering, med renovering af tag, etageadskillelse og terrændæk, ny ruminddeling og facadeudtryk samt nye kviste.

Før billeder af projektet

Vores rådgivning

Vi forsøger som udgangspunkt altid at benytte så meget fra de eksisterende forhold som projektet tillader. Det har også været tilfældet i dette projekt hvor indvendige skillevægge og vindues- og dørhuller i videst muligt omfang gav mening at bevare. 

Vi startede lidt atypisk ud ved at starte med 1. salen og se på hvordan man bedst muligt kunne indrette denne med fokus på udsigten og de funktioner der var tiltænkt.

Se vores plantegninger af projektet

Beskrivelse af projektet

Køkkenet blev placeret bagerst i rummet hvor der var mulighed for at have højskabe langs bagvæggen og en parallelt liggende køkken ø så man ved den primære arbejdsstation er orienteret mod ens gæster. Foran var det mest hensigtsmæssigt at placere spisestuen da der her var mulighed for den bedste udsigt og lysindfald. Udsigten og lysindfaldet blev skabt ved en stor andel glasareal i gavlen mod Storebælt, samt ved brug af kviste med vinduer i flunkerne, der giver mulighed for at nyde udsigten til Storebæltsbroen.

Løsningen med hensyn til tagterrassen blev at nedrive den trætte udestue og inddrage dette areal til tagterrasse. Det resulterede i en stor rummelig tagterrasse, som forsynes med højdejusterbart glasværn til at afskærme for vinden, uden at gå på kompromis med udsigten. Forbindelsen mellem inde og ude sløres ved brug af foldedøren, som elegant forbinder stuen og tagterrassen og giver anledning til socialt samvær, særligt på de varme sommerdage.

Meget mere plads, med store åbne rum

I stueplan blev der skabt 2 værelser med en fornuftig størrelse, et soveværelse med walk-in og egen udgang til terrasse. Entreen blev åbnet op for skabe mere luft i rummet når man træder indenfor og fra entreen har man adgang til badeværelset som har bevaret sin hidtidige placering men har fået en gennemgående renovering.

De indvendige 3D visualiseringer er skabt for at give kunden en bedre forståelse af de valg der bliver truffet i forbindelse med indretning og design, for på den måde at kunne træffe de rigtige beslutninger. Et konkret eksempel fra dette projekt er hvorvidt der skulle være fladt loft over køkkenet eller om der også her skulle være loft til kip. På baggrund af visualiseringer af begge løsninger kunne kunden træffe sin beslutning på et oplyst grundlag.

Rådgivning til faste priser

Siden 2014 har vi arbejdet for, at arkitektens pris skal være enkle og overskueligt. Vores værdier handler om at skabe indsigt og forståelse for processen, tilvejebragt i god formidling med udgangspunkt i en altid åben dialog.

Et byggeprojekt indeholder ofte mange beslutninger og detaljer, hvorfor arkitektens rådgivning skal være nemt at overskue og økonomisk gennemsigtigt. Vi har altid arbejdet med faste priser, alt efter projekttype, så der ikke opstår overraskelser undervejs. Det er er den rådgivning i kan forvente jer fra os, her hos Parcelhuset.

Din byggeproces opdelt i 7 simple trin

Få svar på jeres spørgsmål, hjælp til at se muligheder og kom sikkert i mål med jeres ideer.

Træf de rigtige valg fra starten og bliv helt afklaret i hvordan jeres drømmehus skal indrettes og se ud.

Få en byggetilladelse fra kommunen og en myndighedsgodkendelse til opførelse.

Vi hjælper jer til at give håndværkerne overblik over opgaven, så I får den skarpest pris på projektet.

Vi hjælper jer med at gennemskue håndværkerens tilbud og sikre at i får valgt den rigtige til opgaven.

Vi sikre at kvaliteten af jeres projekt bliver som forventet og at i får det arbejde som i har betalt for.

Få sikret jer en ibrugtagningstilladelse, så i kan gå igang med at nyde projektet når det står færdigt.

Hvordan kommer du godt igang?

Få et godt overblik med Parcelhuset.dk og kom trygt igang med din byggeproces.

Vi går i dybden med drøftelser om byggeøkonomi, hvor vi sammen ser på omkostningerne ved projektet. Dette sikrer klarhed og forudsigelighed i forhold til budgettet.

Parcelhuset.dk er jeres sikkerhed for for en god proces og et godt resultat. Vi holder jer “i hånden” og sikre at I kommer rigtig fra start og godt i mål med jeres tilbygning, ombygning eller førstesals-projekt.

Gratis byggeguide tilsendt på email

Få en gratis byggeguide

Udfyld venligst vores formular og få tilsendt en gratis byggeguide, der er skabt med omhu og ekspertise for at hjælpe dig med at navigere gennem alle faser af din byggeproces.

Ved udfyldelse accepterer du, at vi gerne må kontakte dig angående din byggeproces.
Uforpligtende samtale

Gratis rådgivning

Vi vil gerne tilbyde at ringe dig om og give dig en gratis og uforpligtende rådgivning omkring dit byggeprojekt.